úterý 21. října 2014

Lucka & Tomáš 26.9.2014

Když jsem se s Luckou a Tomášem potkala poprvé, neměli o své svatbě jasnou představu. Věděli, že to bude malá svatba na Nuselské radnici a co se bude dít potom nevěděli, ale přemýšleli o tom, že si své ano řeknou jen za přítomnosti svědků bez tradičního oběda a následujících oslav. Když mi to říkali, tak mi to přišlo líto - radnice a pak nic... Stále jsem je pobízela, zda potom, byť jen se svědky, neuděláme nějakou akci. Přípitek v parku, nějaká chodící oslava jejich dne se svědky po Praze, dort v cukrárně... cokoliv tak, aby si to užili všichni dohromady a měli na co vzpomínat. Tomáš se toho chytl a na předsvatební schůzce ihned vymyslel parník a piknik ve Stromovce.  Nakonec se ze svatby ve čtyřech stala docela velká svatba i s přítomností rodičů. 

Místo: Stavovské divadlo, Parník Elbis, Stromovka
Květiny: Anthurium




Dva týdny před svatbou mi Lucka psala, že se na přípravy sejdeme ve Stavovském divadle. A to mé fotografické srdce zaplesalo... Přípravy ve Stavovském! Jelikož Tomáš je osvětlovač, tak mi ukázal zákruty divadla, kam normální duše nevkročí a nevěsta se "činčala" v místech, kde obvykle sedí paní Janžurová a ostatní slavné herečky naší scény.










Lucie o svatbě a o mě: Elišku jako fotografa jsem měla vyhlídnutou už nějaký čas. Moc se mi líbily její ateliérové fotografie, které udělala s našimi známými. Takže když nastal čas začít shánět svatebního fotografa, požádala jsem mého manžela, aby sehnal kontakt na Elišku.
Na základě emailové a telefonické komunikace jsme se konečně sešly, abychom si ujasnili naše představy. Chtěli jsme malou svatbou bez klasických svatebních ceremonií. Naše představa byla nafocení příprav nevěsty a ženicha, obřadu, poté se přemístit nejlépe do nějakého parku a nakonec ateliérové fotografie.
Po schůzce s Eliškou jsme odcházeli s „lehce“ pozměněným harmonogramem – piknik ve Stromovce, focení v pražské zoo a cesta do zoo parníkem. J
Parník, to byl jeden z nejlepších nápadů, který jsme si od Elišky odnášeli. Eliška nám dala k nahlédnutí svatební knihy pro inspiraci, kde v jedné z nich byly svatební fotografie focené na lodi. A když jsme si to dali dohromady s netradičním přesunem z místa na místo, tak parník byl na světě. Bohužel naše představa nalodit se na pravidelný parník, který vozí návštěvníky do zoo, ztroskotala na pátku. Nu prostě v září se pátky nejezdí. Ale ten parník, to přece nejde zrušit…
Od té doby se harmonogram ještě několikrát upravoval – změnilo se místo svatebních příprav, vynechala se zoo, piknik se změnil na opékání buřtů, ale parník… ten zůstal.
A konečná verze harmonogramu? Stavovské divadlo, obřad na radnici, parník s úžasným kapitánem a nakonec Stromovka.
Když nás Eliška pobízela k tomu, abychom do toho dne vnesli trochu akce, tak myslím, že z nás nikdo netušil kolik různých míst a prostředí za ten den vystřídáme.
Eliška s námi strávila skoro celý den a i přes obavy mého muže z focení, vše proběhlo naprosto hladce. Manžel zvládl pózování bez zjevné újmy, žádné strojené pózy se nekonaly a dokonce si manžel oblíbil postoj s nosy a chtěl to opakovat při každé fotce. J
Tímto bychom rádi poděkovali Elišce za příjemně strávený den, přátelský přístup, trpělivost, inspiraci a hlavně za krásné fotografie.
Děkujeme Eliško!!!
Luci & Tom


Z radnice se hosté přesunuli na parník (s naprosto úžasným a autentickým kapitánem:-)), kde proběhl raut a přípitky. Parník novomanželé dopravil až do Pražské Stromovky, kde na ně čekali kamarádi a začalo grilování a piknik, který se kvůli špatnému počasí přesunul do altánku. 



















2 komentáře:

  1. Líbí se mi černobílé - jako za starých dob. Škoda toho počasí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc. No jo, počasí se naplánovat nedá, ale je dobře, že si počasím Lucka s Tomem nenechali zkazit náladu.

      Vymazat

Sharing is caring

Feel free to share whatever you like here, but always credit back to: Khiria - photographer www.khiria.com

All content here is under a copyright law.

Your Eliška